Afgeleverd Slootsmid/GEA Decanter Prime 5000

Met de GEA Prime 5000 decanter wordt de mest door middel van zeer hoge G-krachten gecentrifugeerd in dikke en dunne fractie. Vanuit een Centrale pompruimte wordt er doormiddel van twee Borger lobbenpompen, met hiervoor twee Slootsmid SF6E elektrische snijfilters de drijfmest naar de decanter gepompt, totaal is er keuze om uit vier verschillende kelders mest op te pompen.

De dunne fractie wordt middels een Borger lobbenpomp afgepompt naar 1 van de 8 verschillende opslag silo’s. Elke leiding is uitgevoerd met een eigen flowmeter om zo exact te kunnen zien hoeveel centraat er naar de gekozen silo is gepompt. De dikke fractie wordt door een sterke Slootsmid vijzel partij afgevoerd, deze bestaat uit drie afvoervijzels met als laatste een Slootsmid verdeel vijzel, middels deze 12 meter lange verdeelvijzel wordt de dikkefractie verdeelt over vier lospunten met een los hoogte Ca. 5 meter, over de volledige lengte van de verdeelvijzel is een loopbordes geplaatst met reling. Dit alles maakt het mogelijk dat de machine stand-alone 24/7 kan draaien.

Daarnaast is de machine uitgevoerd met verschillende opties, zo is de complete besturing op afstand Real time over te nemen via een GSM, PC of Tablet, een tweede bedieningspaneel boven in de decanter ruimte en een Abus Takelsysteem boven de decanter om in de toekomst veilig onderhoud te kunnen uitvoeren.

Slootsmid is van begin af aan betrokken geweest bij dit project, van concept tekening tot het in werk stellen van de gehele installatie.

Voor meer info neemt gerust vrijblijvend contact op.