10 vragen aan onze nieuwe collega Mark Ros

We stellen je graag voor aan Mark Ros, onze nieuwe sales manager Mesttechniek. Mark gaat zich vooral richten op de internationale markt. Samen met Dick Koerselman (werkgebied Benelux) is hij verantwoordelijk voor de verkoop van alle Slootsmid Mesttechniek machines. Om erachter te komen wat voor vlees wij in de kuip hebben voelden we hem eens goed aan de tand!

Naam: Mark Ros
Leeftijd: 39 jaar
Woonplaats: Delden
Woonsituatie: Alleen, een latrelatie met zijn vriendin Réka die in Duitsland woont en werkt
Functie: Internationaal accountmanager Mesttechniek
Lievelingsbiertjes: Grolsch en Leffe Blond 


1.      Hoe zijn de eerste weken bij Slootsmid je bevallen?

“Het voelt voor mij als thuiskomen. Ik heb in veel verschillende industrieën gewerkt, maar de agrarische sector voelt heel vertrouwd. Ik heb echt een passie voor deze sector. Iedereen die hier werkt deelt deze passie, dat voelt heel goed!”

2.      Maar wat vind jij dan zo mooi aan het werken in de agrarische sector?

“Als kind was ik al veel buiten, ik ben ook buitenaf opgegroeid. Niet op een agrarisch bedrijf, maar wel met altijd veel dieren om me heen. Ik help ook regelmatig bevriende boeren met bijvoorbeeld bemesten of maaien; dat vind ik echt prachtig. Even verstand op nul en genieten van de natuur, machines en de omgeving.”

3.      Heb je al een favoriete Slootsmid machine?

“Moeilijke keuze! Ik ben onder de indruk van alle machines van Slootsmid. Ik heb zelf veel met een SK zodebemester gewerkt, maar stiekem vind ik de SZB nog mooier. En dan heb je natuurlijk de nieuwe drijfmesttank: de Solid 125. Dat is echt een prachtig product!”

4.      Wat is het eerste dat je doet als je thuiskomt van je werk?

“M’n schoenen uit en pantoffels en de radio aan.”

5.      Wat wilde je als je kind later worden?

“Boer! Laatst kwam ik nog een oude schoolkrant tegen. Terwijl andere klasgenoten brandweerman, kapster of piloot wilden worden, was ik de enige die boer wilde worden. Ik heb dan ook de MBO opleiding dier & veehouderij gevolgd en later ook de HBO opleiding dier & veehouderij in de richting agrarische bedrijfskunde. Uiteindelijk heb ik de opleiding Technische bedrijfskunde afgerond; deze opleiding gaf een bredere basis.”

6.      Wat is jouw favoriete dag van de week?

“Hmmm, moeilijke vraag! Ik vind mijn werk wel heel erg leuk. Maar ik denk dan toch de zaterdag. Een dag dat niks moet en alles mag. Wat praktische dingen zoals de boodschappen regelen en daarna in de tuin aan het werk of een terrasje pakken met vrienden.”

7.      Hoe breng jij het liefst een vrije dag door?

“Ik ga graag helpen op de boerderij, maar ik vind het ook heel fijn om een dag met mijn vriendin door te brengen. Lekker naar de sauna, een terrasje pakken of wandelen met onze hond.”

8.      Wat is je favoriete vakantiebestemming?

“Ik heb altijd veel gereisd voor mijn werk, dus ik vind het ook heel fijn om thuis te blijven. Afspreken met vrienden, barbecueën in de tuin en rondom het huis bezig zijn. Als ik dan toch een locatie moet kiezen dan zeg ik Praag. Dat vind ik echt een prachtige stad.”

9.      Wat wil je nog heel graag een keer doen?

“Ik denk dat mijn vrienden dit niet van mij zullen verwachten. Maar ik wil toch wel graag nog een keer parachutespringen. Wel buiten m’n comfortzone, maar het lijkt me heel gaaf.”

10.  Waar zie jij jezelf over 10 jaar?

“Dat is een moeilijke vraag! Als je me deze vraag 10 jaar geleden had gesteld was er niet in me opgekomen dat ik dan dit werk op deze plek zou doen. Dus, ik zou het echt niet weten! Het komt zoals het komt.”

Heb je nog meer vragen aan Mark? Hij is te bereiken via:
 m.ros@slootsmid.com

 +31619356633