Recent afgeleverd nieuwe SGWM 1200 mineralen bemester voor het project ‘kunstmestvrije achterhoek’

Onlangs afgeleverd, compleet nieuwe ‘Slootsmid Groene Weidemeststof’ Bemester (SGWM). Afgelopen winter is de machine demodificeerd met als resultaat een compleet nieuwe manier van aanwenden. 

De SGWM bemester speciaal voor het mineralen concentraat is uitgevoerd met een verdikte schijf, die per 2 spoor en bodemvolgend opgehangen zijn aan een zeer licht geconstrueerd 12 meter breed frame. Hier achter is een speciaal vormgegeven uitstroombuis gemonteerd om grote en kleine hoeveelheden per hectare exact in de grond te brengen en membraamkleppen om nalekken te voorkomen. De bemester is uitgevoerd met 12 secties, die volledig GPS gestuurd zijn.

Door het toepassen van nieuwe techniek is de hoeveelheidsregeling eenvoudig traploos regelbaar van 1 tot +/- 30 liter per minuut per uitstroombuis. 
De machine levert uitstekend werk bij een rijsnelheid van +/- 15 km/uur waardoor een grote capaciteit gewaarborgd is.

De SGWM is voorzien van een volledig geautomatiseerde vetsmering, een automatische schijven-afscherming, een trekhaak en een snelwisselbok voor optimaal gebruikersgemak. 

Ondanks de natte weersomstandigheden de afgelopen periode is de bemester volop in gebruik, naar tevredenheid van de klant. Wij wensen hen dan ook nog heel veel werkplezier met deze mooie machine.